Koffiezakken hergebruikt

handgemaakt koffiezakken

Jute koffiezakken

De koffiezakken die gebruikt worden voor het vervoeren van de groene koffiebonen zijn gemaakt van jute. Jute is een lange, zachte, glanzende, plantaardige bastvezel die tot ruwe, sterke draden kan worden gesponnen. Jute is één van de goedkoopste vezels en naast katoen ook de meest gebruikte. Het is volledig biologisch afbreekbaar en wordt onder andere gebruikt om koffiezakken van te maken. Vaak zet de koffieboerderij of coöperatie een stempel op de zak met de naam van de koffie, de bedrijfsnaam en naam van het land er op.

Nieuw leven

De Branderij-shopper

Wij vinden de koffiezakken zo mooi, dat we hebben nagedacht over hoe we ze kunnen hergebruiken. Als eerst zijn we begonnen met het maken van tassen, oftewel de Branderij-shopper. Met hulp van derden hebben we mooie, stevige, maar vooral unieke, shoppers gemaakt. De Branderij-shopper is niet altijd op voorraad. De bestelling loopt via het contactformulier, zodat we persoonlijke afspraken kunnen maken..

De Branderij-shopper

Pompoenen

Ook als decoratie is jute een mooi materiaal. Het heeft van zichzelf een soort van vintage tintje en past in elke interieur, binnen- of buitenshuis. We hebben ons deze keer laten inspireren door de herfst en zijn gekomen tot pompoenen in allerlei maten. Niet alleen de buitenkant is van koffiezakken gemaakt, ook de vulling is volledig van jute. De pompoenen zijn, naar wens, in verschillende te bestellen via het contactformulier.

Vintage pompoenen

Meer ideeën

Verschillende seizoenen staan voor de deur, met vast nog veel ideeën voor de koffiezakken. Volg onze facebookpagina voor de laatste ideeën.

Bestel hier!

Wil je ook een Branderij-shopper of zo’n mooie pompoen bestellen? Laat dan hier jouw contactgegevens achter, zodat we contact met je op kunnen nemen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Open chat
Heeft u een vraag?