koffiezakken hergebruikt

handgemaakt koffiezakken

jute koffiezakken

De koffiezakken die gebruikt worden voor het vervoeren van de groene koffiebonen zijn gemaakt van jute. Jute is een lange, zachte, glanzende, plantaardige bastvezel die tot ruwe, sterke draden kan worden gesponnen. Jute is één van de goedkoopste vezels en naast katoen ook de meest gebruikte. Het is volledig biologisch afbreekbaar en wordt onder andere gebruikt om koffiezakken van te maken. Vaak zet de koffieboer een stempel op de zak met de naam van de koffie, de bedrijfsnaam en naam van het land er op.

nieuw leven

de bRanderij-shopper

Wij vinden de koffiezakken zo mooi, dat we hebben nagedacht over hoe we ze kunnen hergebruiken. We begonnen met het maken van tassen, oftewel de Branderij-shopper. Met hulp van derden hebben we mooie, stevige, maar vooral unieke, shoppers gemaakt.

Shopper van jute

De Branderij-shopper

pompoenen

Ook als decoratie is jute een mooi materiaal. Het heeft van zichzelf een soort van vintage tintje en past in elke interieur, binnen- of buitenshuis. We hebben ons laten inspireren door de herfst en zijn gekomen tot pompoenen in allerlei maten. Niet alleen de buitenkant is van koffiezakken gemaakt, ook de vulling is volledig van jute. De pompoenen zijn, naar wens, in verschillende maten te bestellen via het contactformulier of klik op de WhatsApp button.

Vintage pompoenen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Heeft u een vraag?