iedereen doet mee!

Sociaal en maatschappelijk betrokken

ac de branderij maakt van werk meer dan bezigheidstherapie – ‘inclusie’.

Aandacht, veiligheid, ruimte en tijd. Die elementen zorgen voor inclusie op de werkvloer.

Inclusie gaat over het meedoen en erbij horen van mensen met een beperking, dit kan bij AC De Branderij. Patrick Mulder: ‘Veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen prima omgaan met hogere eisen, maar je moet ze niet overvragen.’ De medewerkers bij AC De Branderij hebben een fysieke of geestelijke beperking, De Branderij is een commercieel bedrijf. ‘We leveren goede koffie en dito service. Daarnaast doen we iets maatschappelijks, niet andersom.’

Mulder heeft vooral het werktempo aangepast. Volgens hem ligt dat in veel bedrijven te hoog voor mensen met een beperking. ‘Zij kunnen niet hetzelfde aan als reguliere medewerkers, ze ervaren meer stress.’ Bij De Branderij hoeft een medewerker daarom niet alle tien de werkzaamheden uit te voeren, acht is ook goed. Ze krijgen bovendien langer de tijd. Zo neemt de medewerkster die haar baan kwijtraakte omdat ze het lastig vond om de telefoon op te nemen, nu wel drie dagen per week telefonisch de bestellingen aan bij De Branderij. ‘Dat lukt omdat ze bij ons zichzelf kan zijn en zelfvertrouwen kan ontwikkelen.’ Voor iedereen is er plek op de arbeidsmarkt. ‘Als je maar gezien wordt, en aandacht en ruimte krijgt om op je eigen tempo te kunnen werken.’

Bovenstaande stond oktober 2019 in het Financieel Dagblad. Lees hier het volledige artikel.

Terug naar nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Heeft u een vraag?