koffie, een goed begin van de werkdag..

Koffie geeft inspiratie

Je hebt ergens gelezen dat goede koffie een positieve invloed heeft op de productiviteit en tevredenheid van de medewerkers. Met een kop koffie start de dag goed: het maakt medewerkers creatiever, alerter en fitter en helpt hen om beter te presteren. De geur van koffie alleen al werkt inspirerend voor 33% van de medewerkers. Je hebt daarom besloten dat er een nieuwe koffiemachine moet komen op kantoor. Maar dan begint het, want welke koffiemachine past nu eigenlijk het beste? Er zijner  zoveel op de markt dat het een hele klus kan zijn om de beste uit te zoeken. En die tijd heb je eigenlijk niet. Om de keuze eenvoudiger te maken helpen wij je een handje.

Goede ideeën beginnen met Vechtdal koffie

en de beste koffiemachine is…

Helaas, er is niet één koffiemachine die het best geschikt is voor iedere organisatie. Wat de beste is kan namelijk sterk per organisatie verschillen. Dat heeft er onder andere mee te maken dat het koffiegebruik per organisatie, en zelfs per medewerker verschilt. Sommige medewerkers starten de dag graag met gewoon een zwart kopje koffie, terwijl anderen de voorkeur geven aan espresso of cappuccino. Welke koffiemachine voor jullie organisatie het meest geschikt is, is afhankelijk van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld:

  • Hoeveel mensen (werknemers, klanten, gasten etc.) gaan er gebruik van maken?
  • Is er behoefte aan meerdere koffievariaties zoals cappuccino, latte of espresso?
  • Wordt er alleen tijdens piekmomenten of gedurende de hele dag koffie gedronken?
  • Wil je de sterkte per kopje zelf kunnen aanpassen?

HET VERSCHIL MET EEN KOFFIEMACHINE THUIS

Bij de keuze voor een koffiemachine kijk je waarschijnlijk al gauw naar datgene waar je het meest bekend mee bent: de koffiemachine thuis. Maar de keuze voor een koffiemachine op kantoor verschilt om twee redenen met een koffiemachine thuis en vereist dus ook een andere blik:

  1. Het moet op kantoor voor een lange periode een grote groep gebruikers kunnen voorzien van koffie van goede kwaliteit
  2. Het moet eenvoudig in gebruik (één druk op de knop) en onderhoud zijn en zeker niet meerdere handelingen vereisen

Met andere woorden, de koffiemachine die je thuis gebruikt (filterkoffie, Senseo, Nespresso of een verse bonen machines) zijn over het algemeen niet geschikt voor op kantoor. Tenzij je werkt voor een kleine organisatie.  

3 regels die altijd gelden bij het kiezen van de beste koffiemachine

Het kan dus per organisatie verschillen wat de beste koffiemachine is, maar er zijn wel degelijk overlappende criteria die altijd gelden bij de keuze voor de beste koffiemachine voor jullie organisatie. Om de zoektocht eenvoudiger te maken, zijn hier de regels.

REGEL 1: DE KWALITEIT VAN DE KOFFIE

Een koffiemachine met kwaliteitskoffie is in de ogen van medewerkers altijd een betere optie dan een koffiemachine met koffie van mindere kwaliteit. Ze zullen vrijwel altijd de voorkeur geven aan een bonenmachine dan aan een instant koffiemachine.  Zeker omdat goede koffie op het werk voor veel medewerkers steeds belangrijker is. Niet alleen omdat ze thuis steeds betere koffie drinken, maar ook omdat het een belangrijke bijdrage levert aan de medewerkerstevredenheid. De beste koffiemachine is dus automatisch een machine met koffie van hoge kwaliteit. Kies daarom voor Vechtdalkoffie!

REGEL 2: HET GEBRUIKSGEMAK VAN DE MACHINE

Een koffiemachine voor op kantoor is geschikt wanneer deze eenvoudig is in gebruik, iedereen, zonder al teveel moeite, een kop koffie kan drinken en makkelijk te onderhouden is. Je wilt namelijk voorkomen dat je een koffiemachine aanschaft die niet gebruiksvriendelijk is en een hoop frustraties oplevert.

REGEL 3: HET AANBOD VAN KOFFIEVARIATIES

Veel werknemers zijn over het algemeen niet meer tevreden met een koffiemachine die alleen een gewoon kopje koffie kan drinken. Koffie, en de vele variaties, worden steeds populairder. Medewerkers drinken thuis en in de horeca ook steeds meer varianten en dus willen ze dat op het werk ook. Wil je de beste koffiemachine voor op kantoor? Kies dan voor een machine die meerdere koffievariaties aanbiedt.

Zie je door de bonen de koffie niet meer? De Branderij kan je helpen bij het maken van de juiste keuze voor de beste koffiemachine voor jouw bedrijf. Mail of bel ons op 0523 – 22 50 11 of vul het contactformulier in.

pak branderij koffie

en nu nog lekkere koffie..

Met de keuze voor een koffiemachine ben je er nog niet: de koffie is minstens zo belangrijk. AC De Branderij biedt verschillende soorten ambachtelijk gebrande koffiebonen, alle koffie is Forest Alliance gecertificeerd. Door te kiezen voor AC De Branderij draag je bij aan eerlijke handel, koffie die afkomstig is van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Daarnaast draag je bij aan maatschappelijk betrokken ondernemen. Door in jouw bedrijf onze koffie te drinken, groeit AC De Branderij. Groei betekent een nieuwe werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“samen maken we het verschil”

Terug naar overzicht

Geef een reactie

Heeft u een vraag?