KRISTEL bij AC De Branderij (4)

vullen van de koffiezak met koffiebonen

Wegen en vullen van de koffiezakken.

Bij AC De Branderij wordt koffie verpakt in zakken van 250 gram, 500 gram en 1000 gram. Hier schreef ik in mijn vorige blog ook al over. De koffiezakken vul ik met koffiebonen of filtermaling. Natuurlijk let ik hierbij goed op de sticker op de koffiezak, dat ik het wel vul met de goede smaak :-).

Ik zorg er voor dat er genoeg gevulde koffiezakken op voorraad ligt, zodat ik gemakkelijker een bestelling klaar kan maken en deze zo snel als mogelijk bij de klant kan leveren.

Omdat het zakje van 250 gram, 500 gram en 1000 gram leeg ook al wat weegt is het totale gewicht van de koffie iets meer. Bijvoorbeeld bij de koffiezak van 250 gram, is het totaalgewicht 261 gram.  Wanneer ik ga vullen weeg ik met regelmaat hoeveel er in de zak zit. Dit doe ik zodat er niet te veel of te weinig in komt.

Wanneer ik de 250 en 500 gram zakken wil wegen op de weegschaal, gebruik ik hiervoor een hulpmiddel, zodat de koffiezak blijft staan. Bij de kilozakken is dit niet nodig, omdat deze zakken groter zijn en uit zichzelf blijven staan.

Dit is weer een klein onderdeel van wat ik zoal bij De Branderij doe.

Wat zou je nog graag willen weten?

Heb je een leuk onderwerp waarover ik een blog kan schrijven of wil je me een vraag stellen? Stuur me dan een berichtje via dit contactformulier.

 

Terug naar overzicht

Geef een reactie

Heeft u een vraag?