open koffieavond

Er was eens een idee.. Hoe mooi zou het zijn om onze klanten (en mogelijke klanten) tijdens een open koffieavond een kijkje achter de schermen te geven van AC De Branderij. Het bleek een geweldig idee! We ontvingen vele enthousiaste reacties en de opkomst was precies goed, namelijk niet teveel en niet te weinig.

ambacht & ambities

Tijdens de inloop genoten we vanzelfsprekend eerst van een heerlijk kopje koffie

Daarna begon de avond met een korte presentatie door Patrick over AC De Branderij. Hij nam ons mee in het ontstaan van AC De Branderij. Hoe hij zijn passie voor zorg combineert met een ambachtelijk koffiebranderij. Hij vertelde over het ambacht koffiebranden en over zijn ambities met betrekking tot circulair ondernemen. 

marktonderzoek

Daarna was het de beurt aan de studenten van Windesheim die de bezoekers gingen interviewen. De interviews zijn onderdeel van een marktonderzoek die zij uitvoeren voor AC De Branderij. De bezoekers werden in twee groepen verdeeld, bestaande klanten en potentiële klanten. Zij kregen een vragenvuur om hun oren over keuzes die je maakt t.a.v. het kopen of drinken van koffie. Met de uitkomsten hiervan beoordelen de studenten waar de kansen liggen en wat extra aandacht vraagt. Januari 2023 wordt het advies gepresenteerd, we kijken er nu al naar uit! 

Presentatie AC De Branderij

Korte presentatie op de open koffieavond door Patrick

 

het proces van koffiebranden

In tussentijd maakte Patrick de koffiebrander in gereedheid om de bezoekers ten slotte mee te nemen in het brandproces van de groene naar bruine koffieboon.

We zijn ons er niet altijd bewust van hoe bijzonder dit is. Zoals hoe een groene koffieboon eruit ziet, hoe dit tijdens het proces karameliseert, de first crack, de koffievliezen die los komen van de boon, de second crack, ontstenen van koffie, noem maar op. 

Een reactie van een bezoeker zegt denk ik alles over hoe de koffie avond en vooral het koffiebranden is ervaren.

“Zo man! Vanavond even getuige geweest van iets wat ik nog nooit had gezien ja zeg maar gerust beleefd. Ik ben al een paar jaar fan van koffie van AC De Branderij maar nu helemaal. Nooit geweten dat koffie branden zo spectaculair is. Hier kan Hardenberg trots op zijn!”

Natuurlijk kreeg elke bezoeker een goodiebag en de vers gebrande koffiebonen mee naar huis om te proeven.

Heeft u een vraag?