ac de branderij gaat circulair

Circulair

De Branderij gaat de uitdaging van circulair ondernemen aan door de kansen te benutten die restmaterialen ons bieden!

April 2020 maakten we met Herma Overweg van Natuurkampeerterrein De Klashorst als sparringpartner een 3-daagse reis door het business landschap van AC De Branderij. Tijdens de Circotrack hebben we verspillingen omgezet naar kansen en het business model rond, ofwel circulair gemaakt. De training zit er op, maar onze reis nog niet.

Afgelopen jaar hebben we met veel enthousiasme, samen met Rogier Eenkhoorn van Kennispoort Regio Zwolle, ons reis vervolgd. We zijn onderweg geïnspireerd geraakt van de vele mogelijkheden van onze restmaterialen. Onze plannen zijn vandaag (20 januari 2021) geconcretiseerd en zijn daarmee weer een stap dichterbij een duurzaam business model. 

Een eerste circulair stap was al gemaakt. We hergebruiken namelijk de jute koffiezakken als materiaal voor decoratie of accessoire zoals een Hart van jute of Shopper van jute.

Heeft u een vraag?