Maatschappelijk betrokken ondernemen

AC De Branderij is een maatschappelijk betrokken onderneming. Zij biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leer- en werkplek. Deze mensen krijgen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, zowel als persoon als op het gebied van arbeidsvaardigheden. Hun taak is het wegen en malen van de koffie, deze verpakken en de pakken koffie worden door hen gelabeld voordat ze worden geleverd. Daarnaast zal één van de medewerkers de koffie leveren binnen de stad Hardenberg met de bakfiets. De bakfiets is daarmee het gezicht van de Branderij.

Ervaring leert dat wanneer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn binnen een bedrijf waarin een klimaat is neergezet waar deze mensen goed in kunnen werken, zij dit werk met veel trots en passie doen. Zij ontwikkelen vaardigheden die binnen de reguliere zorg minder snel of niet zal worden gezien.

De Branderij heeft als voornaamste doel bedrijven, instellingen en particulieren met lekkere koffie te bedienen. De koffie is ook te koop in lokale verkooppunten, waaronder voornamelijk streekproducten winkels. Om zowel de particulieren als de professionelen de kans te geven om hun aankopen online te doen, is een webwinkel beschikbaar.

Samen maken we het verschil!

Ieder bedrijf is graag maatschappelijk betrokken en de Branderij helpt hierbij. Doordat bedrijven koffie besteld, groeit ‘de Branderij’. Deze groei betekend dat meer mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt een betekenisvolle daginvulling hebben. Met ieder kopje koffie van ‘de Branderij’ die je drinkt draag je bij aan nieuwe werkplekken voor mensen met een verstandelijke beperking. Samen maken we het verschil.

Informatie te verkrijgen via info@acdebranderij.nl of bij Patrick Mulder tel. 06-53860220