de kwaliteit van onze koffiebonen vs supermarkt

De gebrande koffiebonen van AC de Branderij zijn gegarandeerd vers. De mate van versheid is van groot belang. Na het branden verliest de koffie langzaam zijn aroma en smaak. Na een week of 8 is het meest spannende en complexe smaak een stuk minder. De koffie wordt dan vlakker van smaak, nog langer, dan kan het zelfs muffig ruiken.

Van de koffie die in de supermarkt ligt, weet je nooit wanneer deze gebrand is, of de branddatum moet op het pak staan, maar dit komt niet vaak voor. AC de Branderij zet altijd zijn branddatum op de verpakking. Daarnaast zijn veel koffies die je in de supermarkt koopt van een lagere kwaliteit, daarom kunnen ze ook in prijs anders worden aangeboden. Omdat wij de koffie zelf op ambachtelijke wijze branden, een arbeidsintensief werk, mag het ietsje meer kosten.

De koffie van AC de Branderij zijn met zorg gebrand, je proeft de kwaliteit van de smaakvolle koffiebonen. Het zou jammer zijn als je deze te lang laat liggen. De koffie die je bij ons besteld is enkele dagen terug gebrand, dus ben je er altijd zeker van dat je echt verse koffie in huis hebt!

Medium roast

Kleur van de koffiebonen

Koffie wordt vaak beschreven aan de hand van de kleur van de koffiebonen:
  • light roast
  • medium roast
  • dark roast
Iedere roast heeft een ander brandingsproces, waardoor elke kop koffie zijn eigen unieke aroma heeft.
De koffiebonen van AC de Branderij gaan van medium roast naar dark roast. Charmant, Stoer en Overtuigend zijn onze medium roast gebrande bonen en de koffiebonen Pittig zijn dark roast gebrand.
 
Koffiebonen die dark roast gebrand zijn, zoals de koffiebonen Pittig, zijn vooral goed geschikt voor de espressomachines.

onze koffiebonen

Vanaf  10.16

Verpakt per 500 gram en 1 kilo. Verkrijgbaar in bonen en filtergemalen.

Vanaf  10.09

Verpakt per 500 gram en 1 kilo. Verkrijgbaar in bonen en filtermaling.

Koffie

Koffie Stoer

Vanaf  10.06

Verpakt per 500 gram en 1 kilo. Verkrijgbaar in bonen en filtermaling.

Vanaf  10.10

Verpakt per 500 gram en 1 kilo. Verkrijgbaar in bonen en filtergemalen.