ambachtelijk gebrand
Koop uw ambachtelijk gebrande koffie eenvoudig en vertrouwd online.
Ontdek onze koffies
Ambachtelijk gebrande koffie
Voordat je koffie met koffiebonen kunt maken moeten de bonen eerst gebrand worden. Onze koffiebonen worden ambachtelijk gebrand in ons koffiebranderij in Hardenberg. Via koffiehandelaren kopen we onze groene koffiebonen in en kennen we de herkomst en betrouwbaarheid van de ingekochte bonen. Het selecteren van koffiebonen is een zorgvuldig proces dat zorgt voor de beste kwaliteit en smaak van de koffie. Door alleen de beste koffiebonen te selecteren en deze ambachtelijk te branden, bieden we een unieke en heerlijke smaak aan.
onze koffies
Vanaf € 9.24
Verpakt per 500 gram en 1 kilo.
Verkrijgbaar in bonen en filtermaling.
Vanaf € 4.95
Verpakt per 250 gram, 500 gram en 1 kilo.
Verkrijgbaar in bonen en filtermaling.
Vanaf € 9.85
Verpakt per 500 gram en 1 kilo.
Verkrijgbaar in bonen en filtergemalen.
Vanaf € 9.85
Verpakt per 500 gram en 1 kilo.
Verkrijgbaar in bonen en filtergemalen.
Het brandproces
Rauwe koffiebonen zijn groen en hebben nauwelijks smaak, het ambachtelijk branden zorgt voor de lekkere geur maar vooral de heerlijke smaken. Koffiebonen branden is een gevoelig proces, waarbij allerlei factoren invloed hebben op de smaak. Vanzelfsprekend begint dit bij de herkomst van de groene koffiebonen.
gewenste kleur en smaak
Tijdens het brandproces wordt er nauwlettend gelet op temperatuur en tijd om de gewenste kleur en smaak te bereiken. Tijdens het brandproces worden de koffiebonen verhit tot hoge temperaturen, waarbij de suikers en oliën in de bonen vrijkomen. Hierdoor ontstaat de unieke aroma’s en smaak van de koffie. De temperatuur en de tijd die het nodig heeft om de bonen te branden zijn afhankelijk van verschillende factoren.
-
-
-
- de grootte van de groene koffieboon
- de vochtigheid van de groene koffieboon
- de gewenste smaak
- de brandtechniek
koffiebonen afkoelen
Na het branden wil je graag dat de koffiebonen snel afkoelen. Blijven ze heet, dan gaat het brandproces ook verder en krijg je de kans dat bonen een meer bittere smaak krijgen. Het afkoelen gebeurd bij ons op een rooster waar koele lucht door de koffiebonen geblazen wordt.
Koffie cuppen
Het proeven van gebrande bonen is belangrijk. Het doel is om de smaak en kwaliteit te beoordelen en te optimaliseren. Dit doen we door met regelmaat een cuppungsessie te doen. De gebrande koffiebonen wordt tijdens het proeven naast natuurlijk de smaak beoordeeld op zuurgraad, body, aroma en nasmaak.
(H)eerlijke koffie op basis van pure passie. Eerlijke producten volgens het topkeurmerk Rainforest Alliance Certifcaat. Maatschappelijke betrokkenheid want dagelijks worden de gebrande koffiebonen verwerkt en verpakt door werknemers met een licht verstandelijke handicap. Integere mensen. Patrick, Annebel en hun medewerkers brengen het allemaal samen in een mooie visie en een fantastisch concept. Zo lever je kwaliteit. Zo maak je de wereld mooier.
Ton Soons
/ Google
We hebben verschillende koffie soorten geprobeerd en vinden de charmante koffie bonen het lekkerst en bezoek die hier koffie drinkt vind het ook lekker. De service is ook heel goed, want als we koffie online besteld hebben, dan brengen ze het meestal de volgende dag.
Lammy Moeken
/ Facebook
Heerlijke koffie(bonen). Ik ben fan! Naast dat ze goede koffie en thee producten verkopen, helpt dit bedrijf ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. Geweldig! Ik raad deze winkel / deze producten aan!
Lucy Engelbertink
/ Google