Ambachtelijk gebrande koffie

Voordat je koffie met koffiebonen kunt maken moeten de bonen eerst gebrand worden. Onze koffiebonen worden ambachtelijk gebrand in ons koffiebranderij in Hardenberg. Via koffiehandelaren kopen we onze groene koffiebonen in en kennen we de herkomst en betrouwbaarheid van de ingekochte bonen. Het selecteren van koffiebonen is een zorgvuldig proces dat zorgt voor de beste kwaliteit en smaak van de koffie. Door alleen de beste koffiebonen te selecteren en deze ambachtelijk te branden, bieden we een unieke en heerlijke smaak aan.

onze koffies

Koffie

Koffie Stoer

Vanaf  10.06

Verpakt per 500 gram en 1 kilo. Verkrijgbaar in bonen en filtermaling.

Vanaf  10.09

Verpakt per 500 gram en 1 kilo. Verkrijgbaar in bonen en filtermaling.

Vanaf  10.16

Verpakt per 500 gram en 1 kilo. Verkrijgbaar in bonen en filtergemalen.

Vanaf  10.10

Verpakt per 500 gram en 1 kilo. Verkrijgbaar in bonen en filtergemalen.

Het brandproces

Rauwe koffiebonen zijn groen en hebben nauwelijks smaak, het ambachtelijk branden zorgt voor de lekkere geur maar vooral voor de heerlijke smaken. Koffiebonen branden is een gevoelig proces, waarbij allerlei factoren invloed hebben op de smaak. Vanzelfsprekend begint dit bij de herkomst van de groene koffiebonen.

gewenste kleur en smaak

Tijdens het brandproces wordt er nauwlettend gelet op temperatuur en tijd om de gewenste kleur en smaak te bereiken. Tijdens het brandproces worden de koffiebonen verhit tot hoge temperaturen, waarbij de suikers en oliën in de bonen vrijkomen. Hierdoor ontstaat de unieke aroma’s en smaak van de koffie. De temperatuur en de tijd die het nodig heeft om de bonen te branden zijn afhankelijk van verschillende factoren.

    1. de grootte van de groene koffieboon
    2. de vochtigheid van de groene koffieboon
    3. de gewenste smaak
    4. de brandtechniek

koffiebonen afkoelen

Na het branden wil je graag dat de koffiebonen snel afkoelen. Blijven ze heet, dan gaat het brandproces ook verder en krijg je de kans dat bonen een meer bittere smaak krijgen. Het afkoelen gebeurd bij ons op een rooster waar koele lucht door de koffiebonen geblazen wordt.